Minor Psychologie

Minor Psychologie 1024 724 Ik ben Else

Minor Psychologie

Tijdens het 4e jaar van mijn opleiding Communicatie & Multimedia Design heb ik twee minoren gevolgd. Éen daarvan is de minor Psychologie. Omdat dit min of meer maar eerder minder binnen mijn opleiding en werkveld past heb ik het niet op mijn portfolio gezet. Ik wil het wel graag laten zien want ik heb in 10 weken onwijs veel geleerd over algemene psychologie en sociale psychologie en heb het ook toe kunnen passen in een klein onderzoek. Ik ben er ook achter gekomen dat je psychologie heel goed kan toepassen in het werkveld van een User Experience Designer. Je wordt ook bewust van hoe je zelf in het leven staat en met mensen omgaat.

De minor Psychologie is opgezet vanuit mijn opleiding en wordt dus ook gegeven door docenten van mijn opleiding die naast kennis over UX/UI en communicatie ook Psychologie hebben gestudeerd. De minor bestaat uit 3 modulen die paralel aan elkaar lopen.

Module 1 is algemene psychologie. Tijdens deze module leer je over de vele richtingen binnen de Psychologie. We hebben het gehad over:

  • De Biologische Psychologie
  • De Psychodynamische benadering
  • Het Behaviorisme
  • De Humanistische Psychologie
  • De Cognitieve Psychologie
  • De Systeemtheorie
  • De Transactionele Analyse

Module twee richt zich op de Sociale Psychologie en binnen module 3 heb ik een klein onderzoek gedaan of het stress verlagend werkt als je een kantoorhond hebt. Een samenvatting van ons onderzoek zie je hieronder in de infographic.

 

 

 

Leave a Reply