checkitAUT

checkitAUT

De opdracht

Mijn tweede studiejaar begon met een heel tof project. Mijn projectgroep kreeg de opdracht om een sociaal medium te bedenken waar mensen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis) in contact kunnen komen met ‘lotgenoten’ nadat ze uitbehandeld zijn bij Parnassia Groep en weer terug komen in de maatschappij. Vaak zijn mensen met ASS eenzaam en vinden het moeilijk om contact te leggen met andere mensen. Hier hebben wij uitgebreid onderzoek naar gedaan en uiteindelijk een concept bedacht voor een nieuw sociaal medium. De opdrachtgevers van dit project zijn Parnassia Groep en Bavo Europoort.

Het resultaat

Samen met mijn projectgroep ben ik tot het concept: ‘checkitAUT’ gekomen. Een sociaal medium waar mensen met ASS activiteiten met elkaar kunnen ondernemen. Als voorbeeld neem ik Pieter. Pieter is klaar met de behandelingen bij Parnassia Groep en wil graag mensen ontmoeten. Pieter vindt dit alleen heel erg lastig. Hij ontdekt via Parnassia Groep de website checkitAUT. Hij maakt hier een profiel aan en kijkt een beetje rond.

De website bestaat uit 3 hoofdonderdelen: getAUT, helpAUT en de hangAUT.

getAUT

Bij de getAUT kan je meedoen aan activiteiten als bijvoorbeeld bowlen. Ook kan je suggesties geven voor activiteiten. Er is een moderator die deze uitstapjes plant en organiseert. Je kan je aanmelden en dit komt dan in je agenda te staan.

helpAUT

Bij de helpAUT kan je reageren op klusjes die andere mensen aanbieden. Bijvoorbeeld helpen met tuinieren, een kast in elkaar zetten etc. Ook kan je zelf een klusje aanbieden.

hangAUT

De hangAUT is een ontmoetingsplek waar je kan afspreken met andere mensen met ASS. Omdat mensen met ASS het vaak lastig vinden om nieuwe mensen te ontmoeten, hebben wij een idee bedacht. Op de website maak je een quiz, hier komen interesses uit die matchen met iemand anders. Zodra je gematcht bent, ga je naar de hangAUT. Hier ontmoet je elkaar wel maar dan nog via de computer. Je zit aan een tafel met een scherm ertussen. Eerst chat je met elkaar. Als je er allebei aan toe bent om elkaar in het echt te ontmoeten kan je het scherm omhoog doen.

Met het meedoen aan al deze activiteiten, de hangAUT of een klusje voor iemand doen, verdien je spendAUTs. Dat zijn punten waar je kleine prijzen of kortingsbonnen mee kan verdienen. Dat is een trigger zodat mensen er echt op uit gaan en echt mensen gaan ontmoeten.

Ik ben heel trots op dit concept en ik denk mijn mede projectgenoten ook! Benieuwd? Hieronder kan je alle pagina’s bekijken. Heb je vragen over dit project? Stuur mij vooral een berichtje.