Hoi, ik ben Else!

Ik ben Else Henkes en ik ben 23 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Zwolle. Ik woon nu bijna 5 jaar in Den Haag en ik heb in april 2020 de opleiding Communicatie & Multimedia Design afgerond met een hele mooie 9,5 voor mijn afstudeerproject.

Wat doe ik?

Ik ben in september 2014 begonnen met de studie Communicatie en Multimedia Design op de Haagse Hogeschool. Afgelopen april 2020 ben ik afgestudeerd. Ik heb een tussenjaar gehad tussen mijn 3e en 4e jaar en daarom heb ik er een jaartje langer over gedaan. Ik heb mij tijdens het tussenjaar ingezet als fulltime bestuurslid van de Haagse Studenten Roeivereniging Pelargos. Inmiddels ben ik klaar met mijn afstudeerstage en is deze beoordeeld met een 9,5, waar ik heel erg trots op ben. Dit betekent dus dat ik ben afgestudeerd. Ik heb zin om aan de slag te gaan en daarom ben ik op zoek naar een leuke en uitdagende baan of traineeship.

Waar ligt mijn passie?

Ik ben goed in leuke dingen doen, maar waar ligt mijn passie? Ik ben gek op User Experience en Interaction Design. Ik vind het heerlijk om aan de slag te gaan met ontwerpen en de gebruiker te betrekken bij dit proces. Ik vind het een mooie uitdaging om een innovatief ontwerp te maken dat volledig aansluit bij de doelgroep. Daarnaast vind ik psychologie heel erg interessant en hoe je psychologie gebruiken om een product te ontwerpen? Buiten mijn studie om kan ik genieten van kleine dingen; een kopje koffie in de zon, eten met vrienden of familie, boeken lezen, fietsen op mijn racefiets, het strand en nog veel meer.

Mijn opleiding

Ik studeer Communicatie & Multimedia Design op de Haagse Hogeschool. Wat houdt deze opleiding precies in? Het is een hele brede opleiding waar ik veel verschillende dingen heb geleerd op het gebied van interaction design, user experience design, communicatie, marketing, front-end development, psychologie en usability testen. Ik heb zelf ook nog een aantal minoren gedaan: Fotografie, Psychologie en Internet Marketing & Analytics.

Mijn vaardigheden

Ik vind het heel moeilijk om te zeggen waar ik goed in ben, waar blink ik in uit? Na mijn afstudeerstage bij Silo, ben ik hier beetje bij beetje achter gekomen. Ik weet wat ik goed kan en leuk vind.

Allereerst ben ik een sociaal persoon en kan ik goed samenwerken. Ik ben iemand die niet gelijk de leiding neemt maar wel goed weet wat ik wil en dat laat ik graag horen om samen tot de beste ideeën en oplossingen te komen. Ik ben communicatief vaardig en ik vind het heel leuk om tijdens een ontwerpproces met de gebruiker in gesprek te gaan om te achterhalen waar de behoeften liggen van de gebruiker.

Plannen is mijn ding en ik ben heel overzichtelijk. Op deze manier weet ik altijd wat ik moet doen en heb ik genoeg tijd om dingen af te krijgen zonder veel stress. Ik ben creatief en innovatief. Ik denk graag in oplossingen en hou ervan om dit op een zo creatief mogelijke manier te doen.

Ik ben zo goed als klaar met de opleiding CMD. Tijdens mijn afstudeerstage ben ik in aanraking ben gekomen met allerlei nieuwe methoden en technieken. Daardoor heb ik zin om mij nog meer te verdiepen en me te ontwikkelen in het vakgebied van een CMD’er.

Ik heb zin om praktijkervaring op te doen en zelfverzekerder te worden in mijn vak. Omdat CMD een brede opleiding is, heb ik veel geleerd. Nu ben ik klaar om echt aan de slag te gaan en erachter te komen wat ik nou het leukste vindt.

Deze praktijkervaring zou ik graag opdoen in de wereld van communicatie, marketing en interaction/user experience design.

Wat moet je écht over mij weten?

  • Ik drink bovengemiddeld veel cappuccino’s.
  • Je kan mij altijd wakker maken voor pastagerechten.
  • zonder champignons, want die vind ik vies.
  • Ik luister het liefst de hele dag muziek, overal.
  • Ik ben een extreem hondenmens (een kantoorhond lijkt me perfect).
  • Toch heb ik een kat, genaamd Hank.
  • Schiermonnikoog vind ik de mooiste en fijnste plek van Nederland.

Mijn skills

Adobe Illustrator
Adobe InDesign
Adobe Photoshop
Adobe Lightroom
Adobe XD
Sketch
WordPress
HTML
CSS
Invision
Adobe Premiere Pro

Mijn eigenschappen

Leergierig
Enthousiast
Creatief
Sociaal
optimistisch
Rustig
Realistisch
Zorgzaam